Designed by Сайт города Чита

Designed by webuilder.info

За поръчка: (052) 73-12-53, (052) 73-11-87, (0882) 619-276
Доставка до дома за цяла България!
За поръчки до 50 лв доставка само за 4,20 лв!
Над 50 лв − безплатно!

Подарък Коледен венец свещник Heitmann Deco при поръчки над 100 лв

АКЦИЯ Simplicol! Купи 2 бои за памук или 3 бои за вълна и получи ПОДАРЪК 1 морско синя боя!

Терморегулатор EBERLE RTR-E 6121


цена: 40,00 лв
Базова цена с данък 40,00 лв
Отстъпка
арт. 000501
Икономични и енергоефективни терморегулатори за инфрачервени нагреватели ПИОН. Спестяват до 20 % от разхода за енергия!
Производител: Termo-Pro / Русия
  • Описание
  • Ревюта

Защо ни е необходим стаен терморегулатор?
-
За да контролираме и оптимизираме работата на отоплителните или охлаждащи уреди и системи;
- За да пестим енергия и пари (спестените пари са спечелени пари);
- За да сме енергийно ефективни, като програмираме работата на уредите съобразно нашия начин на живот;
- За да регистрираме икономии;
- За да сме сигурни, че когато сме в нашия дом или се връщаме в него, ще сме в помещение с комфортна температура;
-За да сме спокойни, че ако ни няма за дълъг период от време през зимата, нищо няма да замръзне в нашия дом, благодарение на режима против замръзване (функция налична само в електронните терморегулатори Frontier)

Преди всичко, наличието на терморегулатор в системата за отопление (може да се нарича и термостат) позволява да се икономисва до 20 % от общия разход на електроенергия за отопление, а значи и на пари.
Терморегулаторът, както се разбира от самото му наименование, регулира температурата, или по-точно ръководи включването/изключването на инфрачервения нагревател. Ние му задаваме (поставяме) желаната температура за нагряване на помещението от таванния инфрачервен нагревател ПИОН и тръгваме по задачите си.
В това време терморегулаторът включва/изключва автоматично нагревателя. При достигане на температурата на въздуха до зададената стойност работата на нагревателя се прекратява. При охлаждане на въздуха, т.е. при понижаване на температурата на въздуха в помещението до определена стойност, нагряването се възобновява.
Разликата в стойностите на температурата, при които става автоматичното включване и изключване на нагревателя, се нарича хистерезис. Икономията на електроенергия се получава благодарение на хистерезиса. Именно при наличието му протича дискретна (периодична) работа на инфрачервения нагревател. При наличието на терморегулатор нагревателят ПИОН работи само една трета от времето.

В едно отделно помещение могат да бъдат поставени няколко инфрачервени нагревателя ПИОН. Мощността на нагревателите се подбира в зависимост от площта, количеството и разположението на прозорците и качеството на топлоизолацията на външните стени на сградата. Към един терморегулатор без поставяне на допълнително електрооборудване могат да бъдат включени няколко нагревателя ПИОН с обща мощност до 3.5 кВт.

Комплексното използване на терморегулатори и нагреватели ПИОН, за разлика от уредите с вградени терморегулатори (климатици, конвектори, електрически камини и т.н.) е най-икономичното решение на въпроса с отоплението.

Има още няма отзиви за този продукт.