fbpx

Designed by Сайт города Чита

Designed by webuilder.info

Официален вносител за България на марките:

HEITMANN, Simplicol, claro, Poliboy, Floraline, miCasa,

Isotronic, Wenko, Creme 21 и още...   

Търсене

  ПОДАРЪК КЪМ ВСЯКА ПОРЪЧКА ♥

Есенно почистване

Започнете от кухнята

Извадете всичко от шкафовете. Избършете полиците с дезинфекциращ разтвор. Не забравяйте да си сложите гумени ръкавици, които да предпазят ръцете ви от захабяване. Печката и фурната са досадни за почистване. За улеснение предварително си набавете препарати, които разтварят мазнини - т.нар. обезмаслители. Може да ги използвате и за плочките около печката, ако са прекалено замърсени. Обърнете внимание на кухненския плот и плочките около него. Там също остават мазни капчици, които се отстраняват трудно. Ако се налага, оставете препарата да действа по-дълго време. За да не надраскате почистваната повърхност, изберете правилен препарат - кремообразен, абразивен или спрей - той трябва да е специален препарат точно за покритието на печката ви.

Идва ред и на мивката. Изтъркайте я основно, измийте и около нея. Използвайте препарат за отпушване на канали, който ще отстрани наслоените мазнини по тръбите. Накрая дезинфекцирайте. Лъснете батерията с препарат за почистване на варовик.

Пода оставете последен за измиване. Ако уредите ви не са вградени, дръпнете ги, за да почистите и зад тях.

Важно е да измиете кофата или кошчетата за боклук. Дори и да използвате специалните торбички за смет, се налага да ги дезинфекцирате периодично. Колкото и да внимавате, те се цапат и започват да миришат неприятно.

Следващият обект е спалнята

Започнете от гардероба. Прегледайте дрехите и бельото си. Отделете всичко, което не сте носили последната година или няма повече да облечете. Приберете дрехите в шкаф за вещи или ако нямате такъв, може да използвате калъфи за съхранение на дрехи и вакуум торби и пликове.

След като се справите с гардероба, прегледайте тоалетния си шкаф и разчистете бурканчетата с остаряла или рядко използвана козметика, на която срокът й вече е изтекъл. Подредете дребните вещи, избършете праха по картините, мебелите, осветителните тела, первазите на прозорците. Постелете чисто спално бельо и накрая забършете пода. Не пропускайте участъците под леглата и в ъглите, където се събира най-много прах.

Пренесете се в хола

Почистете с прахосмукачка навсякъде. Минете дамаската на мебелите с мек памучен парцал, напоен със съответния препарат за дамаски. Ако имате куче или котка, се налага преди това да ги почистите с подходяща четка за косми, за да отстраните косъмчетата от козината им. Освежете дървената част и я лъснете с мек вълнен парцал и препарат за мебели с пчелен восък. Той придава много приятен аромат в стаята. Избършете пода навсякъде, включително и под килима.

Антрето

Отделете повече време за шкафа за обувки. Скоро ще приберете сандалите и чехлите и ще извадите есенните затворени обувки и боти. Преди да ги наредите на полиците, изнесете ги на балкона да се проветрят на слънце. Предварително измъкнете стелките, ако имат такива. През това време забършете с влажен парцал шкафа и го дезинфекцирайте. Приберете в кутии чифтовете, които няма да носите, като на всяка залепите етикет с надпис какво има вътре. Не забравяйте да лъснете огледалото с препарат и кърпа за стъкла и да измиете абажура на лампата. Забършете пода.

Банята и тоалетната

По това как се поддържат те, може да се съди за културата и манталитета на обитателите на един дом. Не е задължително да са суперлуксозни, но е задължително да искрят от чистота. Колко често ще ги почиствате, зависи от членовете на семейството, но трябва да го правите поне веднъж седмично. Свалете от поличките всички туби и флакончета, за да ги измиете. Избършете и дезинфекцирайте шкафчето, огледалото. Изтъркайте ваната и умивалника до блясък с препарат за баня. Изперете гъбите и изтривалките, които ползвате. Ако има петна от ръжда, натрийте ги с препарати. Измийте основно тоалетната чиния и капака й.

При нас може да намерите най-качествените и безвредни препарати за почистване - безпощадни към мазнини, замърсявания и варовик, но същевременно нежни към кожата и повърхностите. За да ги разгледате, посетете Категория "Почистващи препарати"