fbpx

Designed by Сайт города Чита

Designed by webuilder.info

Официален вносител за България на марките:

HEITMANN, Simplicol, claro, Poliboy, Floraline, miCasa,

Isotronic, Wenko, Creme 21 и още...   

Търсене

  ПОДАРЪК КЪМ ВСЯКА ПОРЪЧКА ♥

Лубриканти - защо, за какво и как?

csm hero gleitmittel anwendung 835f4aac7d

Има митове и предразсъдъци за почти всяка тема. Например, че лубрикантът е само за хора, които са с малка влажност или не се наслаждават по време на секс (като двете понякога се причиняват взаимно). Но дори и в този случай не всички твърдения са верни. Лубрикантите могат да се използват по различни причини - и не само, за да правят нещата много по-приятни, но и за да ги направят по-разнообразни :)

ЗА КАКВО?

Лубрикантът често се използва поради липса на вагинална течност. Хормоналните колебания, стресът или лекарствата могат да направят влажното място по-сухо. Освен това има разбира се и телесни зони, където винаги има сухота. Лубрикантите помагат да се насладите на сеска без парене или болка. Но има и други причини! Дори и без сухота, мнозина намират по-секси използването на лубрикант по време на секс. Допълнителната влага гарантира, че се създава по-малко триене и по-интензивно усещане. Освен това прави използването на презервативи по-безопасно, защото там където има по-малко триене, има по-малък риск от разкъсване на презерватива. А ако ще бъде соло игра или са включени и/или играчки, лубрикантът прави "играта" още по-забавна (внимавайте да не използвате силиконови играчки с лубриканти на силиконова основа, защото повърхността на играчките може да стане пореста и по този начин да се събират по-лесно бактерии).

 csm content gleitmittel anwendung 0197462349

КЪДЕ И КАК СЕ ИЗПОЛЗВА?

Възможно ли е да сгрешите нещо при поставяне на лубрикантен гел? Да, възможно е!

Това, което не трябва да правите при никакви обстоятелства, е да приложите лубриканта между пениса и презерватива. Тогава се плъзга там, където не трябва: надолу от пениса. А и по-добрата лубрикация под презерватива, не ни носи съвсем нищо. Не Го правете!

Номер 2: Домашни средства. Бебешкото олио, което напоследък стана толкова популярно с кокосово масло или вазелин, прави всичко много еластично и хлъзгаво, но изобщо не е подходящо за презервативи. Мазнините и маслата правят латексните презервативи опасни и порьозни, а също така и пропускливи. Какво количество лубрикант да използвате, зависи от вас. Нанесете известно количество върху върха на пръстите и го нанесете директно върху пениса, на / във влагалището или където ще използвате лубриканта.

КАКЪВ ВИД?

Както при презервативите, така и при лубрикантите има голямо разнообразие от продукти. Основните видове са три: на водна основа, силиконови и смесени. Някои лубриканти са със затоплящ ефект, а други в допълнение са с приятен вкус. Преди да закупите, трябва да се уверите, че сте избрали висококачествен лубрикант, произведен и създаден като медицински продукт, защото само те са подходящи за вътрешна употреба. Лубриканти без тази класификация могат да съдържат съставки, които да навредят на здравето ви или да нарушат баланса на вагиналната флора.

Особено, ако сте много чувствителни или алергични, заслужава си да погледнете съставките. Ritex HYDRO Sensitive Gel или BIO лубрикант са без консерванти и парабени - затова особено добре се понасят от чувствителната кожа. Освен това има и лубриканти, които можете да използвате и като масажен гел. Ritex GEL + е такъв 2 в 1 гел. Той осигурява много влага и е страхотно средство за масажи. Ако имате особено дълга любовна игра или планирано не (само) вагинално приложение, тогава Ritex силиконовият лубрикант LongTime PLUS е точно за вас.

Важно: Не всеки лубрикант е съвместим с презервативите! Винаги първо четете листовката на продукта и се подсигурете, че продуктът е съвместим с латекса.