fbpx

Designed by Сайт города Чита

Designed by webuilder.info

Официален вносител за България на марките:

HEITMANN, Simplicol, claro, Poliboy, Floraline, miCasa,

Isotronic, Wenko, Creme 21 и още...   

Търсене

  ПОДАРЪК КЪМ ВСЯКА ПОРЪЧКА ♥

Контрацепция - само женска работа ли е?

Контрацепцията е изключително важна - за това спор няма. После директно се насочвате към някои други въпроси, които възникват: Как да се предпазя? Кой има грижа за това? Кой отговаря и кой плаща? Контрацепцията се счита от мнозина за работа на жената. Това винаги ли е така? Настоящото проучване на YouGov "Ние германците и любовта" има някои интересни цифри за нас. Нека да разгледаме контрацептивните методи, които позволяват да имате деца на по-късен етап.


За някои контрацептиви е очевидно, че жената "се грижи" за това, тъй като за хормоналните методи трудно разходите биха могли да бъдат разделяни. Според проучването 62% от жените използват противозачатъчни хапчета. 16% използват спирала. 6% използват тримесечна инжекция и 2% са избрали хормонален имплант. Тези препарати не само, че не се предлагат в аптеката без рецепта, но и задължително трябва да се предписват от лекар и да се използват при необходимост. С изключение на споделените разходи, няма нещо друго при хормоналните методи, с което мъжете биха могли да помогнат.

А ако мъжете също можеха да приемат хормонален контрацептив? Популярен аргумент от страна на мъжете често е "бих искал, но не мога". Ако има хапче за мъже, 46% от тях биха го използвали - според тяхното собствено твърдение. 42% от жените дори биха посъветвали съпрузите си да го направят. Колко силно биха се използвали такива контрацептиви, за момента все пак остава хипотетично, тъй като хапчето за мъже все още се проучва.

Контрацепция

Разделението на отговорността при презервативите, разбира се, изглежда съвсем различно. 85% от запитаните използват презервативи като контрацептиви. В проучването 68% от мъжете казват, че купуват кондомите. Тук е мястото, където се проявява старият спор между самооценката и възприемането на другите! Само 27% от жените потвърждават това. От тези 27%, половината са на мнение, че и двамата купуват по равно (което ние лично може само да приветстваме, в крайна сметка въпросът за контрацепцията е споделена отговорност).

85% е голям процент, което, разбира се, ни прави щастливи. Защо толкова много хора използват презервативи като своя # 1 контрацепция? 76% купуват презервативи, защото те предлагат защита срещу полово предавани болести - и въпреки че около 34% някога са изневерявали на партньора си, не трябва, разбира се, винаги да се очаква най-лошото. Дори и в най-лоялните отношения вероятността от инфекции на пикочния мехур или гъбични инфекции се увеличава и с увеличената честота на секс. Женските читатели знаят за какво говоря. Но 51% предпочитат презервативите, защото те са безопасни контрацептиви. В допълнение, презервативите имат голямо предимство, че са безвредни за организма или нямат никакви странични ефекти - това е добър аргумент за 46%. А за 26% презервативите са просто ненадминато евтина контрацепция - защото купувате само един, когато това е необходимо.

Така че, без значение дали настоявате за справедливост в контрацептивната практика, където и двамата партньори трябва да поемат еднаква отговорност или просто искате да се предпазите "интелигентно" - презервативите са добра идея!

Източник: www.ritex.de

Снимки:

486706292© gpointstudio/istock
619635054© grinvalds/istock