fbpx

Designed by Сайт города Чита

Designed by webuilder.info

За поръчка: (052) 73-12-53, (052) 73-11-87, (0882) 619-276
Доставка до дома за цяла България!
За поръчки до 50 лв доставка само за 4,20 лв!
Над 50 лв − безплатно!

Isotronic уред против белки, златки,невестулки и порове за автомобил, с шоково действие
Isotronic уред против белки, златки,невестулки и порове за автомобил, с шоково действие

Isotronic уред против белки, златки,невестулки и порове за автомобил, с шоково действие


цена: 57,00 лв
Отстъпка
арт. 78121
Isotronic Marderschock Уред с ултразвук и шоково действие за монтиране в автомобили против белки, златки, невестулки и порове.
Производител: Isotronic / Германия
  • Описание
  • Ревюта

Isotronic Marderschock е иновативен уред с двустепенна система излъчваща ултразвук и шоково действие против белки, златки, невестулки, порове и мишки посредством високо напрежение от 400-500 волта .

Защитава надеждно автомобилите от гризачи, като ги прогонва или отблъскава с електрошок. Излъчва ултразвук през интервали от 22 секунди. Наличните 6 платки с високо напрежение се поставят на подходящи места около двигателя на автомобила.

Платките с високо напрежение причиняват болка на гризачите, като удар от ток, но не ги умъртвяват и по този начин ги принуждават да напуснат автомобила.

Монтаж: уредът се монтира и закрепва посредством винтове в пространството около двигателя на автомобила. Кабелът свързващ уредът с акумулатора не трябва да влиза в контакт с въртящи се или горещи части на колата.

Внимание: Да се избягва контакт на платките за високо напрежение с масата на автомобила поради опасност от късо съединение и повреждане на уреда.

Внимание: Високо напрежение! Преди обслужване на двигателя изключете устройството от клемата на акумулатора. Изчакайте най-малко 3 минути за да се разреди кондензатора.

Електрическо свързване: Устройството се свързва директно към акумулатора на автомобила. Черният кабел се свързва към положителния полюс, а кафявия към отрицателния полюс. Сивият кабел 15 (заключване на запалване, колата радио), се свързва към клема на акумулатора на автомобила. Ако сивия проводник не е свързан, устройството не функционира.

Устройството автоматично се включва, когато запалването е изключено и се изключва автоматично, когато се включи запалването. Това увеличава живота на устройството.

За безопасност и удобство препоръчваме монтиране на изключвател/включвател на черния кабел така, че когато е необходимо (обслужване, или по-дълъг престой на автомобила) устроството да може лесно да бъде изключвано от акумулаторната батерия.

Важно! Електрическо свързване на система CAN/BUS: Ако превозно средство е оборудвано със система за CAN/BUS, сивият кабел трябва да се свърже към предпазител 15.

Указания за монтаж: Уредът трябва да се инсталира на място в машинното отделение, което е защитено от пръски и общо замърсяване. Платките с високо напрежение трябва да бъдат поставени така, че откритите плочки на платките да не могат да се докосват с електрически уреди или части от масата.

Плочките с високо напрежение разполагат с отвор от 3.1 мм по диаметъра на 4-те ъгъла. През 2 от дупките преминават кабели. Дватата свободни отвора са предвидени за закрепване на платките с винтове.

Когато завивате винтовете на платките към каросерията трябва да се гарантира, че главата на винта не докосва повърхността на метала (висока зона на напрежение) на плочата. Платките трябва да бъдат монтирани така, че при проникване на гризачи в двигателното отделение те да влизат в контакт със зоните с високо напрежение.

Препоръчително е платките да се монтират в горната част на двигателното помещение в близост до кабели или маркучи, които могат да бъдат обект на атака от гризачите. Платките не трябва да влизат в контакт с тоководещи основни части на колата. Не са възможни повреди на електрониката на автомобила, тъй като високото напрежение на плочите от 450 волта може да произведе искри с максимална дължина от 0,7 мм.

За по-голяма сигурност се препоръчва при монтаж разстояние от минимум 0,5 мм на платките до други електрически части на колата. Важно е да се внимава за това, че металните повърхности на платките не трябва нито да се замърсяват, нито да са постоянни мокри. Това би могло да доведе до късо съединение. Нормалната влага във въздуха не е проблем за правилното функциониране на устройството.

Указания за безопасност

Внимание! Когато обслужвате отделението на двигателя трябва да се отстранява предпазителя (1 A) от държача. След отстраняване на предпазителя, високото напрежение остава върху платките в рамките на макс. 60 секунди. Като допълнителна сигурност, една от платките е свързана с изолиран проводник за отичане на напрежението към земята.

Когато обслужвате отделението на двигателя, устройството трябва да бъде изключен (чрез премахване на предпазителя или с помощта на вграден комутатор). Необходимо е да се изчака най-малко 3 минути, за да се даде възможност на високо напрежение да се изключи.

Обща информация

Ако автомобила вече е бил посетен от гризачи, те най-вероятно са оставили миризми и са маркирали територията. Тези миризми трябва да бъдат отстранени, преди да инсталирате уреда. Това се прави най-добре чрез основно измиване на двигателя.

В допълнение трябва да се отбележи, че гризачите често оставят миризми и следи под превозното средство, например, на паркинга. Поради това е препоръчително да се отстранят тези миризми с перилен препарат и четка. Уредът е снабден с контролна LED сигнална лампа.

Технически данни:
 

  • Напрежение: 12 V;
  • Консумация: 20 mA;
  • Мощност: 0,24 W;
  • Честота на звука: 12 kHz;
  • Сила на звука: 85 dB;
  • Напрежение: 450+/- 50 V DC.
Има още няма отзиви за този продукт.